Hoofdluis

Bij de afgelopen controle, gehouden op 9 mei 2016, zijn er geen luizen of neten gevonden. 
 
Informatie:
Misschien een beetje vreemd onderwerp, maar we noemen het toch maar even.
Bijna elk jaar komt het toch weer voor. Het heeft in principe niets met hygiëne te maken. De luizen wandelen via contact tussen kinderen, kleding en noem maar op van hoofd naar hoofd, niets en niemand ontziend.
 “Preventief” komen er op de eerste maandag of vrijdag na elke vakantie een aantal moeders de hoofden van de kinderen controleren. Dit gebeurt discreet en deskundig om erger te voorkomen. Als er daadwerkelijk hoofdluis wordt geconstateerd, krijgt u ‘s morgens persoonlijk bericht via de directeur of zijn plaatsvervanger, zodat u thuis met de bestrijding kunt beginnen. Daarbij neemt één van de moeders van de commissie contact met u op, voor eventuele bijstand en/of tips.
Sinds het schooljaar 2009/2010 gebruiken we op school preventief altijd luizenzakken. Op deze zakken staat de naam van het kind en hij/zij kan hierin de jas doen. Wanneer de zak kapot gaat, zal uw kind die mee naar huis nemen, zodat u hem gerepareerd weer mee terug kunt geven. Twee á drie keer per jaar, voor een vakantie, worden de zakken meegegeven om te wassen.
Heeft u behoefte aan een folder over luizen en luisbestrijding, loop dan gerust binnen bij de directeur of neem contact op met één van de werkgroepleden. De coördinatie is in handen van mw. Jacqueline Schreuder (tel.: 360774)
 
Hier een aantal foto’s waarin u kunt zien hoe de luizenwerkgroep te werk gaat.

Ichthus Putten, 2011
Realisatie: Anyway Internet